Η διαδρομή του αγώνα Ios Trail Race 14km  ακολουθεί τη διαδρομή: Παραλία Μυλοπότα, εκκλησία Άγιος Δημήτριος  θέατρο, Χώρα, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα.

Ξεκινάμε από το τέρμα της παραλίας του Μυλοπότα τρέχοντας στο χωμάτινο ανύφορο. Μόλις φτάσουμε στην άσφαλτο, μετά από περίπου 5 χλμ, στρίβουμε αριστερα και περνάμε από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, το οποίο βρίσκεται στο 6 περίπου χιλιόμετρο. Στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής, διακρίνουμε το δρόμο να ανυφορίζει, αλλά εμείς επιλέγουμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του δρόμου, το οποίο ακολουθούμε μέχρι να φτάσουμε στο μουσείο του Γαϊτη, περνώντας από 3 παραδοσίακες εκκλησίες.

Κατόπιν κατηφορίζουμε την άσφαλτο, στρίβοντας στα αριστερά και αμέσως μετά δεξιά, έτσι ώστε να βρεθούμε στον κεντρικό δρόμο, στη διασταύρωση που πάει για Κατσιβέλι (διασταύρωση τύπου +, στο ύψος του “Scorpion Club”). Συνεχίζουμε την κατηφόρα η οποία είναι από μπετόν και όχι άσφαλτο και λίγο πριν φτάσουμε στο τέρμα, πέρνουμε το μονοπάτι που οδηγεί προς την παραλία (υπάρχει βέλος).

Αφού φτάσουμε στην παραλία Κατσιβέλι, ακολουθούμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στην παραλία του Μυλοπότα, στο τέλος της οποίας τερματίζουμε.

Total distance: 14098 m
Max elevation: 394 m
Min elevation: 1 m
Total climbing: 567 m
Total descent: -567 m
Total time: 01:24:49

Terrain Analysis

Μπορείτε να αποκτήσετε τα αρχεία τις διαδρομής σε μορφή KML, GPX ή TCX.