Το νησί της Ίου είναι στενά συνδεδεμένο με την παιδική μου ηλικία. Έχοντας καταγωγή από αυτό (από την πλευρά της μητέρας μου), το επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Οι παππούδες  και οι υπόλοιποι συγγενείς μου κατοικούν στο νησί και ασχολούνται με διάφορα τουριστικά επαγγέλματα  Η αγάπη μου προς αυτούς και ιδιαίτερα προς τη γιαγιά μου, η οποία απεβίωσε πριν μερικά χρόνια, αποτελούσε τη σειρήνα που με έλκυε κάθε καλοκαίρι στο νησί, ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις μου. Τη θέση της γιαγιάς μου, πήρε η σύζυγος μου, την οποία γνώρισα σε ένα από τα ταξίδια μου στο νησί και έκτοτε εξακολουθώ να το επισκέπτομαι ακόμα πιο τακτικά.

Δεδομένου ότι ποτέ δεν υπήρξα ιδιαίτερα εξωστρεφής, το είδος του τουρισμού που πρόβαλε το νησί (τουρισμός διασκέδασης), ποτέ δεν με έλκυε. Αντιθέτως, αυτό που με μάγευε, ίσως και λόγω του επαγγέλματος μου (Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων) ήταν η εξερεύνηση και ο αθλητισμός (τρέξιμο, περπάτημα, κολύμπι, περιηγήσεις σε διάφορες περιοχές κτλ). Θα μπορούσα ίσως να πω ότι κυριολεκτικά έχω περπατήσει όλο το νησί, τα τελευταία χρόνια παρέα με τη σύζυγο μου. Βλέπετε, άλλου έχω πάρει το όνομα και άλλου τη χάρη. Ο παππούς μου ο Γιάννης, βοσκός στα νιάτα του και σήμερα 82 ετών, έχει περπατήσει όλο το νησί και αποτελεί τον ανεπίσημο ληξίαρχο του! Στον παππού χρωστάω (μεταξύ των άλλων), πολλές από τις πληροφορίες που αναγράφονται στην ιστοσελίδα.

Το iospaths, αποτελεί τον καρπό της αγάπης που εγώ και η σύζυγος μου τρέφουμε για το νησί. Μέσα από την ιστοσελίδα, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε μαγευτικά τοπία τα οποία έχουμε ανακαλύψει κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεων μας. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω μερικά από τα “μυστικά” του επαγγέλματος, όσον αφορά την πεζοπορία και τον αθλητισμό. Το iospaths ανήκει σε εσάς: Θα χαρούμε πολύ να συνδιαλεκτούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, και γιατί όχι, να αθληθούμε μαζί, έτσι ώστε εγώ, εσείς αλλά και το νησί που αγαπάμε, να γίνει καλύτερο.

Γιώργος – Φλώρα

Διαβάστε περισσότερα για την Ιος Περιπέτεια ΑΜΚΕ εδώ

Διαβάστε για το βιβλίο μας, Ανακαλύπτοντας την Ίο μέσα από τα μονοπάτια μας

About us - Ios Paths
Γιώργος Φλώρα - Σχετικά με εμάς